Syklet raskere enn takeoff til en Airbus A340!

Det skjer mye galskap på sykkel og noe av det villeste vi har sett er denne historien!

Denise Mueller-Korenek er en 45 år gammel tidligere amerikansk nasjonal sykkelmester. I september i fjor gjorde hun et vilt stunt og satte ny hastighetsrekord – med pes av en spesialbygget dragster. Den nye rekorden er på hele 183,9 mph eller 296 km/t. Det høres helt vilt ut selv om det er med motorpes og neppe uten en ganske høy risikofaktor også! Det ble bygget et slags «bur» bak på dragsteren for å få minst mulig luftmotstand for Mueller-Korenek. Rekorden ble satt på den tørrlagte innsjøen, Bonneville Salt Flats i Utah.

Spesialbygget girutveksling

Mueller-Korenek bygget en spesialsykkel med motorsykkelhjul og en monster girutveksling. Sykkelen ble så festet til en dragster. Så ble hun dratt opp i 160 km/t. Da koplet hun seg fra dragsteren og tok i bruk den spesialbygde kranken. Med egen kraft økte hun så hastigheten ved å holde seg tett bak den spesialbygde dragsteren. Den gamle rekorden som hun selv hadde, ble knust og 45-åringen nådde utrolige 296 km/t.

Distansen de tilbakela for å nå denne hastigheten var 8 kilometer og Mueller-Korenek karakteriserer det hele som en ”dans”.  –Jeg måtte konstant justere avstanden fremover eller bakover. Også sjåføren måtte passe avstanden slik at jeg ikke kolliderer med bilen eller ble frakjørt, fortalte hun til Bicycling.com. Det tok for øvrig nesten 2 kilometer å stoppe etter det hasardiøse rekordstuntet.

Denise Mueller-Korenek hadde en kort sykkelkarriere i tenårene. Da ble hun amerikansk mester både på landevei, bane og terrengritt hele 15 ganger. Hun la opp som 19-åring men returnerte til idretten som 36-åring blant annet med Ironman.

(kilde Wikipedia).

X