Tempomaskin lurte sprinterne på den 2.etappen

Foto: Sirotti

En stor velt innenfor den siste kilometeren sørget for at en liten gruppe på 20-25 mann gikk klar. Blant dem var riktig nok flere av de beste spurtene, også våre to beste, Kristoffer Halvorsen og Daniel Hoelgaard.

Men det ble mye strekk i det sterkt amputerte feltet og de to norske klarte aldri å være med helt i front. Der lå alt til rette for at Caleb Ewan skulle få sin forventede etappeseier, men tempomaskinen, Patrick Bevin (CCC Team), kom dampende bakfra og lurte alle. Ewan ble nummer 2 mens Peter Sagan ble 3.mann. Halvorsen fikk en ny topp 10 og Hoelgaard var heller ikke langt unna med 14.plass i natt. Bevin overtok forøvrig også ledertrøyen sammenlagt mens Halvorsen er nummer 4 i kampen om ungdomstrøyen.

27 år gamle Bevin fikk bronse på fjorårets VM-tempo og er således ikke et helt nytt bekjentskap på dette nivået. Men at han også skulle vinne en spurt blant så sterke navn, var nok mer overraskende. Bevin kjørte i fjor for BMC og var før det tre år i Cannondale-Drapac Pro Cycling Team.

Resultater:

1Patrick Bevin (NZl) CCC Team3:14:31
2Caleb Ewan (Aus) Lotto Soudal
3Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
4Danny van Poppel (Ned) Team Jumbo-Visma
5Jasper Phlipsen (Bel) UAE Team Emirates
6Phil Bauhaus (Ger) Bahrain-Merida
7Elia Viviani (Ita) Deceuninck-QuickStep
8Luis Leon Sanchez (Spa) Astana Pro Team
9Kiel Reijnen (USA) Trek-Segafredo
10Kristoffer Halvorsen (Nor) Team Sky

Komplette resultater

X