Tett i prologen i Istrian Spring Trophy

Arkivfoto: Team Coop

Den 16. utgaven av Istarsko Proljece – Istrian Spring Trophy ble innledet med en 2 kilometer prolog som ikke var egnet til å gi de helt store utslagene. To fra utviklingslaget til Sunweb bekledde de øverste plassene på podiet, Niklas Märkl vant foran sin lagkamerat Marius Mayrhofer, begge fra Tyskland. Men vi finner Olav Hjemsæter på en sterk 17.plass bare 2 sekunder bak vinneren. Trond Håkon Trondsen endte sekundet bak på 21.plass.

-Det viktigste i dag var at vi kom oss godt igjennom og ikke tapte noe særlig tid i sammendraget. Med erfaringene fra i fjor vet vi at det vil stå om sekunder når vi teller opp på søndag. I morgen venter en 161 km lang etappe, med en kort bakkespurt til mål. Vi har skumle planer om å være med å kjempe i toppen, skriver laget på sin hjemmeside.

Rittet i Kroatia kjøres over tre etapper i tillegg til dagens prolog. I fjor vant Krister Hagen foran danske Kasper Asgreen og Tadej Pogacar. Hele denne trioen ble proffer etter sesongslutt i fjor. Unggutten Tadej Podacar (21) kjenner vi igjen fra Volta ao Algarve tidligere i år der han vant både en etappe og sammenlagt. 24 år gamle Kasper Asgreen kjører i år for
Deceuninck – Quick Step og er for tiden i Italia og Tirreno-Adriatico. Krister Hagen fikk også i fjor høst endelig proffkontrakt i en alder av 29 år. Kristiansanderen fikk napp hos det nye danske prokontinentallaget, Riwal Readynez Cycling Team.

Resultater:

X