Thomas bekrefter at det blir en duell mot sin lagkamerat i årets Tour de France

Arkivfoto: Sirotti

Etter en del frem og tilbake har Geraint Thomas nå bekreftet at han også kommer til å kjøre Tour de France i år. For å forsvare sin mestertrøye fra i fjor!

Det har rådet noe forvirring rundt Geraint Thomas (Team Sky) og hans planer for Tour de France i år. Det er ikke så lenge siden det ble snakket om at han skulle satse på Giro d’Italia. I dag skriver imidlertid Cyclingnews at det nå er helt sikkert at Thomas kommer til å forsøke å kopiere sin seier fra fjorårets Tour. Det samme har for så vidt også laget hans sagt. I begynnelsen av januar sa Sky selv at både Chris Froome og Geraint Thomas skulle kjøre årets Tour, så slik sett har ingen ting endret seg.

Det oppstod likevel noe usikkerhet rundt spørsmålet for to uker siden. Da innrømmet Sky-sjefen, Dave Brailsford at det fortsatt ikke var tatt en endelig beslutning rundt Thomas sine Grand Tour planer.

Chris Froome har også ymtet frempå at han tror Giroen passer godt til Thomas sine kvaliteter, og at han tror at lagkameraten har noe ugjort der siden han krasjet ut av rittet i 2017. Om det ligger mer bak slike utsagn skal være usagt. Geraint Thomas er kanskje førsteutfordrer i å hindre Froome i å ta sin 5.seier. Det kan være «skremmende» nok for Froome som kanskje ikke lenger er av samme format som da han var på sitt beste.

Thomas avfeier alle spekulasjoner

Men, nå har Thomas selv avfeid alle spekulasjoner da han foran gårsdagens start i Volta a la Comunitat Valenciana, gjorde det klart at han kommer til å forsøke å forsvare fjorårets sammenlagtseier i Tour de France.

-Giroen føles som om jeg har noe ugjort der. Kanskje vil jeg kjøre der neste år, men dette året har alt handlet om Tour’en, sa Thomas i følge Cyclingnews. – Jeg ønsker ikke å ta noen sjanser i forhold til Touren dette året. –Siden jeg er regjerende mester føler jeg at jeg må reise tilbake og forsøke å være i best mulig form.

Og da sier det seg selv at han ikke kan reise til Giro d’Italia for å kjempe om sammenlagtseieren. Det er få om noen som klarer å doble begge disse Grand Tourene. Flere har forsøkt de senere årene, men ingen har lykkes.

Touren sikret topp iscenesettelse

Så da er det status quo når det gjelder de to lagkameratene, Froome og Geraint.  Hvem av dem kommer til å være sterkest når det begynner å dra seg til. Vil det bli et bikkjeslagsmål fra første til siste etappe. Vil den ene etter hvert kjøre for den andre. Kan begge være i sin beste form. Hvordan løser de oppgavene om de begge sitter igjen uten andre hjelperyttere. Det finnes mange spørsmål rundt denne delikate problemstillingen og Tour de France er  med det også sikret enda et ekstra spenningselement.

Med Sky på vei ut av sporten, spørs det også hvor lojale ryttere kan være og i hvor stor grad de faktisk må tenke på sin egen karriere videre. Som man skjønner, dette kan bli interessant og bidra til at Touren får tilført flere nye dimensjoner som vil løfte arrangementet til nye høyder. For tenk, her har vi en ”gammel” mester som ønsker bli historisk ved å ta sin 5.seier. Så har vi den regjerende mester som vil forsvare sin mestertrøye – i tillegg er begge lagkamerater! Bedre iscenesettelse er det vanskelig å tenke seg. Og da har vi ikke sagt et eneste ord om de øvrige rytterne som drømmer om heder og ære. For oss sykkelentusiaster og tv-produsenter får vi bare håpe at denne settingen står seg frem til sommerens gigantiske fest på de franske landeveiene.

X