Tidligere dopingtatt tilbake i sykkelsporten

Foto: Sirotti

En gammel kjenning og tidligere dopingdømt, returnerer i 2019-sesongen som sportsdirektør i prokontinantallaget, Gazprom-RusVelo. 

Vi snakker om Denis Menchov, som i en alder av 40 år nå er på vei tilbake til sykkelsporten han forlot i 2013 på grunn av knetrøbbel. Russeren vant Vuelta a Espana i 2007 og Giro d’Italia i 2009. I 2014 ble han dømt for uregelmessigheter i sitt blodpass og ble også blant annet fratatt en plass på podiet i 2010-utgaven av Tour de France. USADA kunne også avsløre i 2015 at samme Menchov i 2005 utgaven av Tour de France, hadde fått en blodoverføring. Dette kom frem under avhøret av Michael Rasmussen som var et vitne i saken mot Rabobank-legen, Geert Leinders.

Menchov får følge av en annen russer, Evgeny Petrov, som selv ble kastet ut av Tour de France i 2005 på grunn av for høy blodprosent. Petrov ble utestengt i to uker. 40-åringen pensjonerte seg som profesjonell syklist i 2016 etter en 16 år lang karriere. Gazprom-RusVelo er for øvrig russernes eneste profesjonelle lag og vil dette året ha et av de yngste lagene blant proffene, skriver Cyclingnews.

Her er laget for 2019:

Ildar Arslanov, Igor Boev, Nikolay Cherkasov, Alexander Evtushenko, Evgeny Kobernyak, Vlad Kulikov, Alexander Kulikovskiy, Alexey Kurbatov, Stepan Kurianov, Razunov. , Sergey Shilov, Alexander Vlasov, Anton Vorobyev.

Sports direktører: Alexey Markov, Michele Devoti, Denis Menchov, Evgeny Petrov, Paolo Rosola, Alexander Serov, Andrey Solomennikov.

X