Tim Wellens lurte Jakob Fuglsang for dansken sin første seier for sesongen

Foto: Sirotti

Da alle trodde at Jakob Fuglsang hadde sikret sesongens første seier, ville Tim Wellens det annerledes og slo dansken med to små sekunder i Andalucia.

Den 3.etappen i Vuelta a Andalucia var en individuell tempo over 16 kilometer og som var ventet å gjøre endringer på sammenlagtlisten. Rytterne skulle over en 3.kategorisering på 4,5 kilometer og med 3,5% i snittstigning. I tillegg var det en lei stigning inn mot målstreken, en bakke på 1,8 kilometer med 7,6% i snittstigning.

Brødrene Adam og Simon Yates ledet lenge, men etter hvert kom det flere som satte tvillingene på plass. En av favorittene i dag, Ion Izagirre kjørte som ventet sterk og så ut til å ha en tid få andre kunne straffe. Steven Kruijswijk var imidlertid nære og kom inn bare et tiendelssekund bak den tidligere spanske mesteren på tempo.

Men så var det danske Jakob Fuglsang sin tur, han ledet halveis og i mål viste det seg at han hadde holdt farten til Izagirre og slo sin lagkamerat med 7 sekunder. Helt til slutt startet imidlertid sammenlagtleder Tim Wellens, belgieren gjorde også en uventet sterk tempo og snek seg faktisk inn 2 sekunder foran Fuglsang.

Resultater:

X