Tok sin første seier som WorldTour rytter!

Foto: Sirotti

Eduard Prades (Movistar) vant den 2.etappen i Provence og fikk med det sin første seier på WorldTour nivå!

Bedre sent enn aldri kan man si om Eduard Prades (Movistar) som like godt tok sin første seier på WorldTour nivå da han vant den 2.etappen i Tour de la Provence.

31-åringen kjører riktig nok også sin første sesong på dette nivået, han debuterte i Santos Tour Down Under dog uten å gjøre seg bemerket.

Også i dag var værgudene på rytterne sin side og dette så ut til å inspirere feltet til å legge ut i stor fart fra første kilometer. 8 ryttere kom seg kjapt i brudd og fikk fort tre minutter til feltet.

Team Sky tok kontroll i feltet for å forsvare ledertrøyen som Filippo Ganna tok på den innledende tempoetappen i går. Det skulle senere vise seg at Ganna ikke var i stand til å forsvare trøyen og i mål var han over minuttet bak dagens vinner etter å ha blitt kjørt av i den siste stigningen.

Det så ut til å bli Groupama-FDJ sin dag, franskmennene var i flertall på slutten og hadde tre ryttere i frontgruppen. Men, det var Eduard Prades som snøt alle sammen og brøt målstreken først. Groupama-FDJ ble taperen i dag, og endte som nummer 7,8 og 9.

Heller ikke i dag ble det noen god dag for våre to norske som kjører dette rittet i det sydlige Frankrike. Det ser likevel ut som de ønsker å holde sammen, i dag var riktig nok August Jensen foran sin landsmann og ble nr, 51 mens Odd Christian Eiking rullet inn to plasser lenger bak. Begge 2:12 minutter bak vinneren.  Sammenlagt leder Gorka Izagirre foran Thibaut.

Resultater:

X