Tom Boonen: Jeg har aldri før sett en så god og ung rytter

Arkivfoto: Sirotti

Remco Evenepoel har imponert alle de siste par årene, men Boonen er redd for at all oppmerksomheten rundt unggutten ikke er sunt.

Den triple vinneren av Ronde van Vlaanderen og Gent-Wevelgem, fem ganger vinner av E3 Prijs Vlaanderen  og fire ganger vinner av Paris-Roubaix, Tom Boonen, har som alle andre latt seg imponere over den nye kometen på sykkelsportens stjernehimmel; Remco Evenepoel.

Tom Boonen hadde en nesten eventyrlig karriere og har vært profesjonell på det høyeste nivået siden 2001. Da kjørte han blant annet på samme lag som Lance Armstrong, Tyler Hamilton, George Hincapie og en rekke andre ”tvilsomme” ryttere på daværende US Postal Service. Boonen ble verdensmester så tidlig som i 2005, men mest imponerende er kanskje hans fire seire i et av verdens hardeste ritt, Paris-Roubaix.

Den nå 38 år gamle belgieren har syklet for QuickStep siden 2003 men la opp ved sesongslutt i 2017 etter 14 begivenhetsrike år. Det var ikke alltid bare det sportslige som skaffet ham de største overskriftene, blant annet testet han positivt for kokain for tredje gang i 2009 uten at det fikk dramatiske konsekvenser for ham. Han har også hatt flere skadeavbrekk opp gjennom årene som satte ham ut av viktige ritt.

Kommer til å bli stor

Etter å ha sett sin unge landsmann sine bravader de siste par årene, er han ikke i tvil om at Evenepoel kommer til å bli noe stort en dag. Han vil likevel gi unggutten et råd med på veien og ber ham ta det litt med ro. Boonen er redd for at all oppmerksomheten i lengden kan bli overveldende.

-Jeg har aldri før sett en så god og ung rytter, men vi blir nødt til å gi han litt tid, sa  Boonen i følge feltet.dk. –Så mye oppmerksomhet er ikke sunt, mente Boonen og la til at det er mye mer fokus på unge ryttere i dag, enn det var da han startet som proff som 19-åring. –Da jeg debuterte var det ingen oppmerksomhet rundt meg. Om det kan slå tilbake på ham? Helt klart. Gutten er 19 år gammel. Hvis noe ikke går helt etter planen, blir det tøft for ham. Jeg tror likevel at Remco kan håndtere det. Han er virkelig en klasserytter, sa Bonnen i følge feltet.dk

X