Edvald fortsatt i gult, men det var europamesteren som vant dagens etappe

Tre norske blant de ti første på den 2.etappen i Volta a la Comunitat Valenciana , men ingen av dem vant

Den 2.etappen i Volta a la Comunitat Valenciana startet med Edvald Boasson Hagen i den gule ledertrøyen. Veldig hyggelig selvsagt både for oss norske, og ikke minst for Edvald som hadde en problematisk sesong i fjor.

Dagens etappe var av det kuperte slaget og inneholdt to 2.kategoriserte og én 3.kategorisert stigning. Totalt skulle det kjøres 166 kilometer og etappen var hard nok til å skape litt utfordringer for de raske menn.

På forhånd  var det litt usikkerhet på hvor Edvald Boasson Hagen stod foran dette etapperittet. Men, da han like godt vant gårsdagens tempo, kan det virke som om 31-åringen er i meget god form allerede. Da skulle han også kunne kjøre bra i de mange bakkene i Valenciaområdet og sjansen for å beholde trøyen i dag var god, også fordi det ikke blir delt ut bonussekunder.

Da de passerte den siste toppen, fire mil fra mål, var det bare Dylan Groenewegen, samt Tony Martin av de store navnene som fikk problemer. Disse var rundt halvminuttet bak teten da nedkjøringen startet. Både Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger kom seg over sammen med hovedfeltet.

Hele Jumbo-Visma laget samlet seg imidlertid rundt Groenewegen og kjørte for å få 25-åringen tilbake i kampen om etappeseieren. 15 kilometer fra mål, klarte de også å hente hovedfeltet og dermed var alle spurterne samlet for å gjøre opp seg i mellom i en massespurt.

Det var Sondre Holst Enger som dro opp og forsøkte å gå fra front vel langt fra målstreken, virket det som. Men om han bommet litt på avslutningen eller ble for ivrig, skal være usagt . 25-åringen var nemlig helt i front inn mot den siste rundkjøringen men sloknet deretter noe. Dermed ble han passert av flere ryttere som timet det noe spesielle oppløpet bedre. Raskest var den regjerende europamesteren, Matteo Trentin, som vant foran Nacer Bouhanni og Ben Swift på 3.plass. Deretter fulgte Sonny Colbrelli og med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på henholdsvis 5. og 6.plass. Holst Enger holdt bra unna og ble nummer 8. Sammenlagt leder fortsatt Edvald foran morgendagens etappe som blir hakket tøffere enn dagens med flere bakker.

Resultater:

X