Trek Segafredo signerer Nibali, vil bli mer «italiensk»

Så er det bekreftet at Vincenzo Nibali er ferdig i Bahrain Merida og skal neste år kjøre for Trek-Segafredo. Co-sponsor, Segafredo, kom inn i Trek-laget i 2016, men klarte ikke å signere Nibali da han gikk fra Astana til Bahrain Merida foran sesongen 2017.

I henhold til UCI-forskriftene kan ikke nye signeringer gjøres før 1.august, men alle vet at det foregår forhandlinger i lang tid før dette. Eier av Segafredo, Massimo Zanetti, ser ikke ut til å bry seg særlig om det formelle og var tydelig på at avtalen med Nibali var klar i et intervju med italienske La Gazzetta.

-Jeg signerte Vincenzo Nibali, jeg har ønsket dette veldig, veldig lenge og nå har jeg endelig gjort det, sa han i følge Cyclingnews.

Massimo Zanetti. Foto: Sirotti

Zanetti selv er en italiensk entreprenør og tidligere politiker og eier av den globale kaffeprodusenten, Segafredo. Han kjøpte også i 2016 det italienske basketlaget, Virtus Bologna, som er et av de mer suksessfylte lagene i Europa. I media kalles han ofte for ”Kaffekongen” (ref. Wikipedia).

Og Trek Segafredo kan nok trenge forsterkninger, laget har ikke levert allverdens resultater så langt i sesongen og er nummer 15 av 18 WorldTour lag på statistikkene pr dags dato og nummer 46 på listen som inneholder alle tre nivåene fra Kontinental og opp til World Tour. Det USA-registrerte laget har kun sikret seg 4 seire samt 6 andre- og 6 tredjeplasser. Det er småtterier når man vet at Deceuninck-Quick Step, som ligger øverst, har 31 seire, 15 andreplasser og 15 tredjeplasser. For øvrig står det ikke så veldig bra til med Bahrain Merida heller, Laget som Nibali forlater etter sesongen ligger på plassen bak Trek Segafredo.

Trek Segafredo har Richie Porte i stallen, men med Nibali på plass må tasmanieren vike plassen som kaptein i de største rittene. Porte blir rene smågutten når merittene sammenlignes. Det er ikke mange av dagens ryttere som kan vise til å ha vunnet alle tre Grand Tours i tillegg til Il Lombardia og Milan-San Remo.

-Med Vincenzo ”blir vi italienske” selv om Trek er amerikanske og ønsker utøvere fra mange nasjonaliteter. For meg er det utenkelig å være uten kjernen i sykkelhistorien, som Italia, Frankrike og Belgia, sa Zanetti. Selv om Nibali er blitt 34 år har han ingen planer om å parkere sykkelen. Alderen kan imidlertid ha vært en årsak til at Bahrain Merida kun ville forlenge kontrakten hans med ett år. Det var ikke nok for Nibali som fortsatt mener han er ”ung”. Zanetti er tydeligvis enig og tror italieneren har minst et par år foran seg på det høyeste nivået.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X