Trentin knep seieren i Algarve

Foto: Sirotti

Den regjerende europamesteren fikk kastet sykkelen de nødvendige centimetrene foran på målstreken og tok sesongens 2.seier

Den 2.etappen i Vuelta a Andalucia  var hele 216,5 kilometer og gikk fra Sevilla til Torredonjimeno som ligger nord for Malaga. Dagens etappe gikk stort sett oppover fra start til slutt, men det var ikke snakk om noen stigninger av betydning, den bratteste var en 3.kategorisering på 4,3 kilometer og med nesten 5% i snittstigning.  Deretter gikk det nesten direkte inn i en slakk stigning mot mål som endte med en aldri så liten bakke hvis man skal kalle 2,7% i snittstigning på de 5,6 siste kilometerne for det. 

6 ryttere var i brudd men de fikk aldri noen ledelse som så truende ut. Feltet kjørte kontrollert i det lettkjørte terrenget og utbryterne ble innkjørt et par mil før målgang.

Hyggelig var det forøvrig å se Odd Christian Eiking (Wanty – Groupe Gobert) helt i front seks kilometer fra mål. Det var et stort sett samlet felt som kjørte inn i den siste kilometeren. Ivan Garcia startet spurten litt tidlig og holdt nesten hele veien inn men ble passert omtrent på målstreken av Matteo Trentin og Danny Van Poppel.

Resultater:

X