Trond Håkon Trondsen beste norske da Tour de Normandie startet i dag

Foto: Rune Helliesen/Team Coop

Tour de Normandie rullet i gang i dag, er ritt som går over 7 etapper der de fleste er ganske så flate bortsett fra den 5.etappen som kanskje er litt mer krevende. Dagens etappe ble kjørt over 159 kilometer og startet helt ute ved den engelske kanalen. Tre norske lag stilte på startstreken, Team Coop, Joker Fuel of Norway og  Uno-X Norwegian Development Team med 6 ryttere hver. I tillegg stilte Stein-Erik Eriksen, det norske tilskuddet til danske kontinentallaget, Team Coloruick. 

Etappen i dag ble avsluttet i en åpen rundløype på 6 kilometer som ble kjørt fire ganger. Sidevind skapte litt utfordringer, men det var likevel nesten hundre ryttere som skulle kjempe om etappeseieren. Raskest var danske Nicolai Brøchner fra Riwal Readynez. Beste norske ble Trond Håkon Trondsen som ble nummer seks.

-Åpne sletter og mye vind førte til en hard første etappe av Tour de Normandie. Våre gutter satt godt med og var så absolutt med på notene. Trond Håkon lå godt plassert inn mot spurten. Ved 100 meter igjen, måtte han stoppe å trå for ikke å velte. Det medførte at han mistet fart i spurten, skriver laget på sin hjemmeside.

– Vi er her nede for å kjøre inn toppresultater og dette er absolutt en god start. Det er en lang uke med mange harde ritt. Våre ryttere er klare for det og beviser i dag at vi er å regne med helt der opp, sier sportsdirektør Magnus Børresen. 

Resultater:

 

 

 

X