Trond Håkon Trondsen imponerte med seier i Sundvolden GP

Avgjørelsen faller i Krokkleiva. Foto: Karstein Vabø

Fem meter fra toppen av Krokkleiva angriper Trond Håkon Trondsen hjulet til Sindre Lunke og smetter forbi i løpet av et sekund eller to. Lunke har ingen ting å svare med og 400 meter fra mål er årets Sundvolden GP avgjort til fordel for Coop-rytteren.

Årets utgave ble noe ulikt slik vi har sett de siste årene, ikke fordi det kun var noen og femti rytteresom fikk fullføre UCI-rittet, men mer måten utskillelseen skjedde på. Feltet sprang totalt lekk allerede opp første gang i Røinebakken og formet en ledergruppe på 25-30 mann . På vei tilbake til Røinebakken for andre gang, hadde 13 mann revet seg løs fra frongruppen og dannet det som skulle bli det avgjørende bruddet. 

Bjørn Tore Hoem var en av dem som forsøkte seg med et solobrudd fra denne frontgruppen, men det kunne ikke lykkes med så mange kilometer igjen til mål og kanskje var forsøket mer en del av en eller annen god plan? Selv om det mot tilbake mot Sundvolden også ble gjort forsøk på å gå fra før bakken opp til Kleivstua startet, lykkes ingen med det og da skulle det hele avgjøre i løpet av de siste fem kilomteterne i den fryktede målbakken.

Som vanlig sprakk det hele opp og etter hvert var det bare en trio igjen som skulle gjøre opp om seieren, Trond Håkon Trondsen, Sindre Lunke og Lotto-Soudal U23-rytteren, Brent Van Moer.

Over toppen på løypens høyeste punkt, ble det veldig tydelig hvem som hadde mest krutt igjen i beina og Trond Håkon Trondsen fikk kanskje betalt for høydeoppholdet han var igjennom før norgescup-åpningen for 14 dager siden.

Så kan vi også legge merke til at Asbjørn Madsstuen (Bygdøy IL) ble beste klubbrytter på 9.plass, 1:16 minutter bak dagens vinner.

Se bilder fra rittet her: http://www.sykkelfoto.no/#!album-136

Resultater:

X