Tunge dager for de norske i Tour du Loir-et-Cher

Illustrasjonsfoto:  www.tourduloiretcher.fr/

Det er kjørt tre etapper i Tour du Loir-et-Cher og de norske prestasjonene har vel ikke helt svart til forventningene så langt. Det er alltid ulike grunner til at resultatene ikke kommer, og det er ikke alt man som rytter selv nødvendigvis har kontroll på. Punkteringer på kritiske punkt for eksempel skjønner alle er med å påvirke sluttresultatet, velt og krasj likeså, alt dette er jo en del av sykkelsporten – dessverre, og noe som ødelegger for de sportslige resultatene. Men, slike ting pleier å jevne seg ut, og hvis det ikke gjør det, kan det være et tegn på at formen ikke er på topp.

Så langt er Herman Dahl sin 8.plass fra åpningsetappen best av de norske mens Søren Wærenskjold gjorde det bra på den 3.etappen i går. Der hadde et stort brudd sørget for at de 13 øverste plassene ble opptatt, men unggutten vant i det minste spurten i hovedfeltet bak og ble nummer 14.

Sammenlagt er det så langt ikke så mye å skrive hjem om, beste norske er Erik Resell på 25.plass, 2:11 bak ledende Jan Barta. Så kan vi også registrere at det selvsagt er dansker med i toppkampen, Julius Johansen er nemlig nummer 2 sammenlagt etter tre etapper. Ser vi litt på lagkampen så gjenspeiler nok den at de norske fargene ikke har fått vist seg frem så langt i Frankrike. Uno-X Norwegian  Development Team ligger på 14.plass over 7 minutter bak det tsjekkiske laget Elkov Author Cycling Team. Joker Fuel of Norway har allerede mistet to mann og ligger dermed tredje sist. Det gjenstår altså to etapper på å reise kjerringa, og vi får håpe at det kanskje kan skje i dag når den 4.etappen rulles i gang.

Norsk klubblag kjører UCI-ritt i Nederland i dag

I Nederland har vi forøvrig et norsk lag med i UCI-rittet Arno Wallaard Memorial. Opprinnelig het rittet Omloop Alblasserwaard, men fra 2009 har det vært organisert som et 1.2 ritt på UCI-ritt sin kalender for Europa.

Årets utgave er den 13. i rekken og distansen er nesten 190 kilometer. Vi er i den sørlige delen av Nederland, stort sett flatt altså men der vinden kan være et større problem for rytterne. Ringerike sitt U23-lag stiller på startstreken med et litt redusert lag, og kommer til å få det tøft mot lag som Team Lotto og SEG Racing for kanskje å nevne de to sterkeste. I tillegg er det et britisk lag med, det samme har danskene med BHS Almeborg Bornholm og så er det selvsagt flere nederlandske lag med, samt belgiske og et amerikansk lag.  I det hele tatt er her veldig mange nasjoner representert og det kommer til å bli en vanskelig jobb for de unge Ringeriks-guttene.

Et norsk landslag kjører også i dag U23-utgaven av Liege-Bastogne-Liege. Der skal blant annet Tobias Foss forsøke å hente en ny sterk plassering.

X