UAE tok sin 4.seier for sesongen i Tour Colombia

Åtte av de ti første på den 3.etappen i Tour Colombia var colombianere og den beste av dem var Juan Sebastian Molano.

24 år gamle Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) tok sesongens første seier da han vant den 168 kilometer lange 3.etappen i Tour Colombia. Colombianeren vant spurten foran Julian Alaphilippe og med Diego Ochoa på den siste podieplassen. 8 colombianere blant de 10 første, sier litt om hvem som er på hjemmebane i den andre utgaven av 2.1 rittet i Sør Amerika.

Foran dagens etappe ble UAE redusert med en mann da hjemmehelten, Fernando Gaviria, ikke stilte til start fordi han hadde fått påvist lungebetennelse. Mange forsøkte å gå i brudd men først etter fem mil klarte syv ryttere å komme seg unna. På det meste hadde de fire minutter men hovedfeltet hadde ikke store problemer med å ha kontroll på disse. Alvaro Hodeg ledet sammenlagt foran dagens etappe, men ble hektet av feltet. Dermed ville etappen bringe en ny mann i ledertrøyen. Roberto Uran (EF Education First Pro Cycling Team) sikret seg den etter at han bare lå 2 sekunder bak Hodeg i sammendraget. Uran ble bare nummer 27 i dag, men fikk samme tid som vinneren. Det gjorde også Egan Bernal og Chris Froome slik at de henger greit med i sammendraget med henholdsvis 8 og 10 sekunder bak ledende Uran.

I spurten var altså Juan Sebastian Molano sterkest og vant sin 10. Seier i sin profesjonelle karriere. I morgen kjøres den 4.eappen som er en rundløype med en kort bakke som kanskje b´passer best for de eksplosive rytterne. Den skal kjøres seks ganger, men det spørs om 1,1 kilomter og i underkant av 7% snittstigning kommer til å hekte av de som kjemper i sammendraget.

Resultater:

X