UCI planlegger å etablere en ny Classic-serie

Foto: Sirotti

UCI har avslørt flere detaljer for endringer både i løpsopplegg og struktur som i hovedsak gjelder sykkelsportens øverste divisjon, mennenes WorldTour. 

Den største endringen planlegges i en foreløpig ny og udefinert UCI Classic-serie som er tenkt å bestå av rundt 20 av de største endags-rittene. Planen er nok å få en komersiell gevinst ut av dette opplegget som vil komme lagene, arrangør og UCI til gode. Det siste har også vært et tema lenge for de profesjonelle lagene da de har ment at de får for liten del av kaken. Hvordan det hele skal organiseres er pr i dag ikke diskutert, men så skal da dette opplegget heller ikke kjøres i gang før til 2020-sesongen, det er i alle fall planen, skriver Velonews.

UCI har også diskutert en annen nyvinning som er tenkt innført i 2020. Den største endringen er at de to beste prokontinentallagene, basert på rankinger fra foregående sesong, får plass i WorldTour-arrangementer. Dermed blir det altså ikke opp til arrangøren å bestemme de fire ekstra lagene som får plass i for eksempel Tour de France – i tillegg til de 18 som uansett er garantert plass der. Med dette forslaget gjenstår det altså bare 2 og ikke 4, wild card som arrangøren selv kan plukke ut.

Av andre ting som er blitt behandlet av UCI er det mindre endringer. WorldTouren vil fortsatt bestå av 18 lag som får lisens for tre år. De profesjonelle lagene ønsket å redusere til 15 lag, men fikk ikke gehør for det. Antall ryttere per lag er som før 27 til 30 utøvere og man fortsetter også med 8-manns lag i de tre Grand Tourene. Prokontinentale lag vil bestå av 20 til 30 ryttere som før og det blir heller ingen endringer for kontinentallag som vil ha 10 til 16 ryttere.

X