Unggutt klatret sterkest i Algarve, satte favoritten Poels på plass!

Foto: Bettini Foto/UAE

20-åringen, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) spurtet ned Wout Poels på den tøffe 2.etappen i Volta ao Algarve.

I Volta ao Algarve stod rytterne i dag foran en mye tøffere etappe enn gårsdagens. Den 2.etappen var på 187 kilometer, kupert og med en avslutning som garantert ville skille klinten fra hveten. Med bakkeavslutning over 8 kilometer med rundt 6% i snittstigning, var scenen tilrettelagt for de klatresterke. Totalt skulle godt over 3000 høydemeter forseres gjennom denne etappen og dette ble i drøyeste laget for feltets raske menn.

Et seksmannsbrudd kom seg av gårde rett etter starten, flere av dem var fra CCC Team. Fire mil fra mål var frontgruppen redusert til to ryttere, begge fra CCC Team og disse hadde rundt halvannet minutt ned til hovedfeltet. Et firkløver jaktet dem, men alle disse tapte etter hvert til hovefeltet som hadde begynt å knappe kraftig inn på forspranget.  Spesielt gjorde Team Sky en viktig jobb i front for en av rittets favoritter, Wout Poels. Britenes stolthet fikk også hjelp fra Deceuninck – Quick Step som kjørte for Enric Mas på dagens etappe.

De to CCT Team rytterne hadde aldri en sjanse mot det sterke feltet og rundt 16 kilometer fra mål var duoen hentet. Deretter var det bare å vente til den siste stigningen opp Algareve-områdets høyeste fjell.

Carl Fredrik Hagen var eneste norske som satt med da bakken startet med Sky i front som kjørte knallhardt. Men det skulle fort vise seg at tempoet ble for høyt for 27-åringen som måtte se de fremste sige fra.  En annen som slapp var også Fabio Aru (UAE Team Emirates) så Hagen var i godt selskap slik sett. Med 3 kilometer igjen var feltet skrellet ned til 10-12 ryttere. Med kilometeren igjen stakk CCC Team’s Amaro Antunes, men da Wout Poels tråkket til hentet han raskt portugiseren. Sky-rytteren var likevel ikke alene om å ha spart noe til slutt for unggutten Tadej Pogacar viste seg å ha mest på lager, passerte Poels og krysset noe overraskende mållinjen som førstemann. Carl Fredrik Hagen ble forøvrig nummer 30, 2:18 minutter bak vinneren.

20-åringen vant dermed sin første proffseier og overtok også sammenlagtledelsen i rittet. En imponerende seier for sloveneren som i fjor vant «ungdommens Tour de France», Tour de l’Avenir. Da ble forøvrig et av norges største talent, Tobias Foss nummer 9 i det samme rittet.

Resultater:

X