Unggutter til topps på kongeetappen i California

Den 6.etappen i Tour of California sørget for at det ble en ny sammenlagtleder. Avgjørelsen falt i den siste stigningen til toppen av Mount Baldy. Tejay Van Garderen gikk nemlig på en smell og klarte ikke å følge de beste klatrerne da dansken Kasper Asgreen var i front og jaktet på Maximillian Schachmann som hadde stukket fra i bakken.

Schachmann ble imidlertid hentet og halvveis opp i den siste stigningen angrep George Bennet og fikk følge av Richie Porte, Sergio Higuita og Tadej Pogacar.

Porte fikk problemer med sykkelen mens Higuita angrep for å gå solo til mål. Colombianeren fikk umiddelbart en god luke til Pogacar, men 21-åringen klarte ikke å holde denne og Pogacar hentet ham inn igjen.

150 meter fra mål gjorde imidlertid Higuita en stor feil i den siste svingen, og Pogacar, som er det nye slovenske stjerneemnet, tok bokstavlig talt innersvingen og vant årets kongeetappe i Tour of California.

Kasper Asgreen gjorde også nok en fantastisk bra etappe og ble nummer seks. Den prestasjonen gjorde at han fortsatt er på podiet sammenlagt, bak dagens nummer 1 og to.

Resultater:

X