Uno-X måtte jobbe for å samle feltet i Le Triptyque des Monts et Châteaux

Tobias Foss, arkivfoto: Karstein Vabø

I dag startet den 24.utgaven av det belgiske etapperittet, Le Triptyque des Monts et Châteaux. Den første utgaven ble arrangert i 1996 og ser man på tidligere vinnere så er her mye bra navn: Matthew Hayman, Stijn Devolder, Lars Boom, Thomas de Gendt, Tom Dumoulin og Bob Jungels for å nevne noen.

De siste to årene har Jasper Philipsen vunnet men den 21 år gamle belgieren får ikke muligheten til ta sin tredje. Grunnen til det er ganske enkel siden han i år sykler for UAE Team Emirates og worldtour-lag er ikke med i et 2.2 kategorisert ritt. På startstreken stod også Uno-X Norwegian Development Team som stilte med Tobias Foss, Andreas Leknessund, Idar Andersen, Jonas Iversby, Torjus Sleen og Martin Urianstad.

Totalt var det 24 lag som skulle tilbakelegge 147 kilometer på den 1.etappen. Tre ryttere kom seg raskt i brudd og skaffet seg over seks minutter før Uno-X syns dette var nok og sammen med FDJ tok ansvar for å hente inn utbryterne. 20 kilometer fra mål var jobben gjort. Det gikk imidlertid noen velt sent på etappen som lagde noen splitter. I fronten ble det en spurt mellom 15 ryttere der australske Kaden Groves (SEG Racing Academy) var raskest. Beste norske plassering var nok en gang Tobias Foss som kom seg med før splitten og endte på 14.plass med samme tid som vinneren.

Helt til slutt kan vi legge til at bergenseren, Karl Jonas Tronstad som i år kjører for det engelske U23-laget Holdsworth Zappi RT, kom inn med hovedfeltet, 24 sekunder bak vinneren.

Resultater:

X