Vakoc kunne bare trene liggende for ett år siden…

Foto: Skjermdump fra video i artikkelen

Petr Vakoc kjørte i går sitt første sykkelritt siden starten av oktober i 2017 etter en stygg ulykke i januar i fjor.

Det som satte tsjekkeren utenfor i så lang tid skjedde under en treningstur i Sør-Afrika for rundt ett år tilbake. 26-åringen var på tur sammen med lagkamerat Laurens De Plus og Bob Jungels da de kolliderte med en lastebil. Alle tre var involvert i ulykken, men Vakoc ble hardest rammet og brakk flere rygghvirvler. Laurens De Plus ble påført et bekkenbrudd men var tilbake i konkurranse under Amgen Tour of Calinornia i mai i fjor. Bob Jungels var heldig og ble ikke skadet i ulykken som skjedde da de tre var på et treningsopphold i høyden.

Quick – Step-rytteren kunne den første tiden kun trene liggende. Det gjorde han ved å sette sykkelen på høykant under trappen (se video under)! Det tok altså et år før han var tilbake i feltet igjen da han i går kjørte den 1.etappen av Vuelta a San Juan. Vakoc gjennomførte greit, men merket at det var lenge siden han hadde kjørt ritt.

-Det var merkelig å være tilbake. Det gikk helt greit, men da vi begynte å kjøre i vifte, var jeg ikke så komfortabel med den høye hastigheten. Jeg trenger nok mer tid for å venne meg til det, men jeg er sikker på at tingene vil gå bedre og bedre, sa Vakoc i følge feltet.dk.

Vi kunne også se 26-åringen sitte i front og dra feltet i 30-40 kilometer. Det var nemlig en av oppgavene han hadde fått i forkant for å holde kontroll på bruddet.

X