Sesongåpner på Mallorca

Foto: Sirotti

En av dem som ofte har startet sesongen sin på Mallorca, er Alejandro Valverde, i år gjør Alexander Kristoff det samme

Vi er godt over halveis inn i januar og nå begynner de fleste profesjonelle ryttere å røre på seg. De som ikke har tatt den lange turen til Australia, kan nå glede seg over at rittprogram i Europa nærmer seg. En av dem det skal bli interessant å følge i regnbuetrøyen, er Alejandro Valverde. I fjorårets Mallorca Challenge ble han tredjemann i Trofeo Serra de Tramuntana og akkurat utenfor podiet i Trofeo Lloseta – Andratx.

Alejandro Valverde vinner 2018-utgaven av Abu Dhabi. Foto: Sirotti

Laget hans, Movistar, har ikke bekreftet hvem som skal kjøre de fire frittstående rittene som utgjør Mallorca Challenge. Det kan bety at de vil skifte ryttere fra dag til dag.

Årets utgave av de fire rittene er noe mer krevende enn tidligere år hva stigninger angår. Blant annet skal det på en av etappene være målgang på Soller etter å ha klatret 2800 høydemeter. Til og med avslutningsetappen til Palma inneholder en sen stigning før det hele skal avgjøres i Palmas gater.

Rittet er kategorisert som 1.1 og flere av worldtour-lagene vil være på plass. Blant dem som er bekreftet er Trek-Segafredo, Movistar, Lotto Soudal, Bora-Hansgrohe, Katusha-Alpecin og UAE Team Emirates.

Blant ryttere som trolig vil sesongdebutere på den spanske ferieøyen er i følge Cyclingnews Fabio Aru og Alexander Kristoff. Dog er ikke sistnevnte på arrangørens side over ryttere, det er derimot Vegard Stake Laengen. Det er likevel mulig at lagkameratene er på startstreken når det første rittet rulles i gang 31.januar. På arrangørens side skal også Sondre Holst Enger kjøre for sitt lag, Israel Cycling Academy.

X