Valverde tok årets første seier men Roglic holdt unna sammenlagt i UAE Tour

Arkivfoto: Sirotti

Den 3. etappen i UAE Tour lokket frem klatrerne. Etappen var på 179 kilometer gjennom ørkenen på den arabiske halvøyen, men det var bare de 11 siste som virkelig krevde sin mann hva klatreferdigheter angår.

Frem til bakken var det rolig, det vil si at en «firerbande» kom seg klar og hadde på det meste over 4 minutter på feltet. Men, av en eller annen grunn ble de kjørt inn allerede 80 kilometer fra mål.

Jumbo-Visma hadde sammenlagtlederen Primoz Roglic å passe på og kontrollerte den første delen av stigningen opp til mål. Flere angrep i bakken og den første av de store bakkekanonene som slapp var merkelig nok Richie Porte. Australieren kan ikke være i sin beste form om det da ikke er sykdom på gang.

Da 4,4 kilometer gjenstod av bakken gikk Roglic til med blant andre Daniel Martin og David Gaudu på bakhjulet. Så fant regjerende verdensmester, Alejandro Valverde ut at det var på tide å gi gass og fikk flere med seg i jakten på Roglic, Buchmann og Gaudu.

1 kilometer fra mål var det slutt for Martin og Valverde tok seg frem til trioen i tet. Deretter la han seg på bakkhjulet til sloveneren, for så å åpne spurten og ta seg forbi Roglic.  Dermed fikk den spanske veteranen årets første seier mens Roglic fortsatt leder sammenlagt

Resultater:

X