Van Avermaet: VM-løypen i Yorkshire passer meg godt!

Arkivfoto: Sirotti

Greg Van Avermaet ser frem mot klassikersesongen, men har også et ekstra godt øye for årets verdensmesterskap i Yorkshire

OL-vinneren fra 2016, Greg Van Avermaet fikk akkurat den sesongstarten han ønsket seg da han vant den 3.etappen i det pågående Volta a la Comunitat Valenciana. Selv om det gikk litt tråere dagen etter der han tapte halvannet minutt til Adam Yates og Alejandro Valverde, føler han seg klar for klassikersesongen som bare er noen få uker unna.

-Jeg er akkurat der jeg ønsker å være. Jeg har ikke hatt noen større problemer denne vinteren og jeg føler meg klar til å starte klassikersesongen, sa van Avermaet til Cyclingnews.

33-åringen håper han kommer seg gjennom Volta a la Comunitat Valenciana og Tour of Oman uten problemer. Deretter er det full fokus på klassikerne som starter med Omloop Het Nieuwsblad  3.mars og deretter blir det en spesiell fokus på Amstel Gold Race 21.april, sistnevnte er et av sesongens største mål for Van Avermaet.

Greg Van Avermaet har vært lenge i bransjen og har 12 år bak seg på det høyeste nivå i internasjonal sykkelsport. Når han nå ser frem mot klassikerne, er det omtrent som han går på autopilot, han har vært med på dette så mange ganger tidligere.  Omloop Het Nieuwsblad er altså hans første mål. – Det er et belgisk ritt, Det er WorldTour og jeg har allerede vunnet rittet to ganger, forklarte Van Avermaet. –Noen fokuserer på Strade Bianchi, Tirreno-Adriatico og Milan-SanRemo men for meg starter det med Nieuwsblad.

Nå er han bare glad for å være i gang med sesongen. –Det har vært en spuperlang vinter og mot slutten har jeg bare gått og ventet på å komme i gang, sa Van Avermat til Cyclingnews. Sesongen hans blir omtrent identisk med fjoråret hva ritt angår, bortsett fra Kuurne-Brussel-Kuurne som han ikke skal kjøre i år. Rittprogrammet til belgieren er egentlig ganske lik fra år til år. Han kjører de fleste klassikerne, deretter er det Tour de France som får fokus før han retter blikket mot verdensmesterskapet.

-Slik har det vært og slik kommer det også til å bli de neste årene, forteller han. Spesielt ser han frem til Touren og det blir ekstra spesielt fordi starten går i Brussel. –Det er første gang for meg at starten er så nær og det gjør meg ekstra motivert.

Van Avermaet ser også ekstra frem mot verdensmesterskapet som i år går i Yorkshire. Årets VM-løyper passer nemlig CCC Team rytteren meget godt, bedre enn på flere år.  I tillegg vet vi at han i fjor vant Tour of Yorkshire sammenlagt i løyper som altså går i samme område. –Det er kanskje ikke min siste sjanse, men også jeg blir eldre. Når det kommer en mulighet som i Yorkshire, må jeg bare prøve å dra nytte av det, sa van Avermaet.

X