Van der Poel ga en sykkeloppvisning utenom det vanlige i Amstel Gold Race!

Foto: Sirotti

Du verden hvilket ritt det ble etter hvert!  Vi snakker selvsagt om dagens Amstel Gold Race som utviklet seg til å bli en gysare av dimensjoner.

Rittet eksploderte imidlertid ikke før Mathieu van der Poel angrep 43 kilometer fra mål. Han fikk imidlertid kun med seg Gorka Izagirre og sistnevnte var ikke så visst ikke så veldig ivrig etter å gjøre en jobb i front.  Dermed måtte hollendernes nye wonderboy innse at han ikke lykkes med å komme unna i det forsøket.

36 kilometer fra mål syns franskmennenes nye yndling, Julian Alaphilippe, at tiden var inne til å stikke unna. Danske Jakob Fuglsang skjønte alvoret og tok opp jakten sammen med Matteo Trentin. Den regjerende europamesteren klarte imidlertid ikke å følge Fuglsang som snart dannet en farlig duo med Alaphilippe. Disse to jobbet så godt sammen at det hele så ut til å bli en ny duell mellom dem, á la den vi så i Strade Bianche tidligere i år.

Men da Alaphilippe ville ha Fuglsang foran seg da bare noen få kilometer gjenstod, ville ikke dansken være med på leken lenger. Før det hadde han forsøkt seg to ganger å kjøre fra sin franske bruddkammerat, uten å lykkes. Det så nesten ut som han visste at han ikke ville vinne en spurt, og derfor ikke ville gi franskmannen noen ekstra fordeler i avslutningen.

Men, det skulle vise seg at begge hadde foregnet seg stygt. Bakfra kom Michal Kwiatkowski, Maximilliman Schachmann og flere andre som kjørte for livet for det som alle trodde ville være en 3.plass.

Bak disse kom det enda en gruppe med Mathieu van der Poel i front. Nederlenderen virket ute av kampen bare noen få kilometer tidligere da han lå rundt minuttet bak Fuglsang og Alaphilippe. Van der Poel virket som han hadde våknet opp fra «de døde» og inn på oppløpssiden ble det plutselig klart at han også kjempet om seieren. 

For med Fuglsang og Alaphilippe som hjelpesløse «tilskuere» fosset van der Poel forbi, uten at noen av dem som lå på hjulet hans heller hadde mulighet til å komme forbi.

24-åringen skjønte nesten ikke hva som hadde skjedd og hold seg til hodet for en seier som hadde virket helt umulig få kilometer fra mål!  Et fantastisk prestasjon fra en unggutt som har vist formidable kvaliteter denne våren med å ta seks seire. 

Beklagevis så vi ingen ting til de to norske deltakerne, Odd Christian Eiking og August Jensen. Begge kom i mål til beskjedne plasseringer, over 11 minutter bak nesten umenneskelige Mathieu van der Poel.

F.v. Simon Clarke. Mathieu van der Poel og Jakob Fuglsang.

Resultater:

X