Van Garderen i trøbbel i Tour of California, fikk hjelp av løpskommisæren til å beholde ledelsen

Foto: EF Education

Det ble dramatikk i natt da sammenlagtleder Tejay Van Garderen gikk på flere smeller i avslutningen av den 4.etppen av Tour of California.

10 kilometer fra mål gikk nemlig 30-åringen i asfalten og hele EF Education-laget satte seg ned for å kjøre sin kaptein tilbake til feltet. Van Garderen satt imidlertid på en sykkel til en lagkamerat og det var tydelig at han ikke var helt dus med den for i en sving mistet han kontrollen og tapte ytterligere sekunder til hovedfeltet som ikke hadde tenkt å vente på rittets sammenlagtleder.

Men, det var ikke slutt på problemene med dette, fem kilometer senere nærmet han seg feltet. En velt som skjedde like før 3-kilometers merket skulle imidlertid bli hans «redning» selv om han aldri klarte å ta seg tilbake til feltet og fikk et tidstap på vel 50 sekunder.

Egentlig skulle danske Kasper Asgreen skulle overta den gule ledertrøyen, men det var før løpskommisærene bestemte seg for å «redde» hjemmefavoritten og ga ham samme tid som vinneren. Begrunnelsen for det var at Van Garderen var så nærme 3-kilometersgrensen at de så gjennom fingrene med detaljene. Forøvrig gjorde de det samme med alle som var involvert i velten.

Ikke alle var likevel enige i denne avgjørelsen fordi Van Garderen faktisk ikke var involvert i selve velten, men løpskommisærene valgte altså å strekke velvilligheten en smule for hjemmefavoritten!

Selve spurten i feltet stod mellom tre ryttere, Jasper Philipsen (UAE), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) og Fabio Jacobsen (Deceuninck – Quick Step). Førstnevnte åpnet spurten med Sagan på hjulet, men vinneren av den 1.etappen hadde ikke nok punch til å gjøre noe med saken og da var det mer fritt frem for Fabio Jacobsen som sikret sitt lag den tredje seieren på rad! Kristoffer Halvorsen endte forøvrig på 8.plass.

Resultater:

X