Vil ulykkesfuglen skinne dette året?

Richie Porte, foto: Sirotti

Med en ny sesong rett rundt hjørnet, er det en god del proff-ryttere – og andre for den sak skyld, som nå er glad for at de står med blanke ark igjen. Mulighetene til å revansjere seg fra en heller misserabel fjorårssesong sett i forhold til forventninger, er fremdeles gylne.

Velonews har plukket ut noen ryttere som alle sviktet mer eller mindre i 2018. Mens Geraint Thomas og Alejandro Valverde kunne juble for enorm suksess i fjor, ble andre stjerne mer eller mindre værende i skyggen. I 2019 er det tid for disse til å komme seg ut av den mørke dalen de befant seg i – og noen av dem vil helt sikkert også klare det.

Richie Porte (Trek-Segafredo)

Richie Porte har lenge figurert på proffenes stjernehimmel, allerede i 2010 var han topp-10 i en Grand Tour da han tok 7.plassen for Saxo Bank i Giro d’Italia. Vincenzo Nibali ble for øvrig 3.mann samme år og er fortsatt blant favorittene til å vinne en Grand Tour også i år – men det er en annen historie!

Richie Porte, foto: Sirotti

Richie Porte begynner å dra på årene, han er snart  34 år og selv om det i og for seg ikke diskvalifiserer han fra å gå til topps i store sykkelritt, tikker klokken kanskje ubehagelig fort for tasmanieren. I år kjører han også for et nytt lag, Trek-Segafredo, et lag som hungrer etter sammenlagtseier i en Grand Tour da Alberto Contador la opp etter 2017-sesongen. Porte sitt store mål i år er Tour de France men det spørs om ikke Vuelta a Espana er et mer oppnåelig mål for mannen som de to siste årene – til og med på samme etappe, krasjet stygt nettopp i Tour de France.

2018-sesongen gikk litt i berg og dalbane for Porte, han ble 2.mann i Tour Down Under med samme tid som vinneren, Daryl Impey og som vanlig, vant han kongeetappen til Willunga Hill for femte år på rad! I Tour de Romandie ble det også en podieplass sammenlagt med 3.plass og i Tour de Suisse tok han et par steg opp på podiet da han vant sammenlagt med god margin til 2. mann, Jakob Fuglsang.

Så kom altså Tour de France da han på den 9.etappen gikk hardt i asfaltet og forsvant ut av rittet i tårer og smerte. Han var tilbake i Vueltaen, men med sykdom i forkant forsvant han ut av tetkampen før den egentlig var kommet i gang. Richie Porte skal i år som vanlig kjøre Santos Tour Down Under, og vi er litt spent på hva form han er i. Porte har han hatt klippekort på podiet siden 2014 og vant sist sammenlagt i 2017, så konkurrentene skal nok passe godt på denne mannen.

X