Viviani fratatt seieren på den 3.etappen i Giroen

Foto: Sirotti

Den 3.etappen i Giro d’Italia skulle man kanskje tro var Grand Tourens lengste med sine 220 kilometer men faktum er at det venter syv etapper som er enda lengre!  Etappen bød ikke på mye underholdning, en eneste rytter gikk i brudd, japanske Sho Hatsuyama som fikk sin tv-tid frem til det gjenstod rundt syv mil.

Noe dramatikk ble det likevel da det dro seg til i spurten. Gårsdagens vinner. Pascal Ackermann, åpnet det hele og en stund så det ut til å skulle holde i dag også. Men, han visste nok ikke at Elia Viviani lå på bakhjulet hans. Den italienske mesteren fikk klar bane og hadde større fart enn tyskeren da han brått skjente over mot venstre og stengde med det for eventuelt andre som kunne komme bakfra.  

Viviani ble feiret som vinner, men ikke så lenge for retningsendringen hans var nok en klar overtramp i forhold til regelverket.  Saken var at hans landsmann, Matteo Moschetti, hadde hjulet til Viviani og var i ferd med å ta seg frem på siden da førstnevnte gjorde en brå retningsendring som satte en stopper for videre fremdrift for Moschetti. 

Tv-bildene var ganske avslørende og vi har da også sett tidligere at retningsendringer mot slutten i en spurt kan bli slått hardt ned på.  Denne var i tillegg graverende og hindret kanskje Moschetti fra å gå helt til topps.  Straffen var helt grei og Viviani ble deplassert med det resultat at Fernando Gaviria fikk seieren foran Arnaud Demare og med Ackermann på 3.plass.  Roglic er sammenlagtleder mens Gaviria har poengtrøyen.

Resultater

X