Viviani satte Ewan på plass igjen

Foto: Arrangør

De mer klatresterke klarte ikke å kvitte seg med Elia Vivani og Caleb Ewan. Dermed ble det en kamp mellom to av verdens raskeste der Viviani viste seg sterkest i Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Den italienske mesteren klarte å holde seg i feltet til tross for fire tøffe bakker på de avsluttende lokale rundene. Richie Porte forsøkte å stikke fra på slutten for å hindre spurterne i å være med helt inn, men lykkes ikke. I stedet var det danske Michael Mørkøv som gjorde en sterk jobb og sørget for å levere Viviani i perfekt posisjon. Caleb Ewan avsluttet også godt, men nådde aldri frem til italieneren som dermed tok sin andre seier for sesongen. Sven Erik Bystrøm satt i hovedfeltet som fikk samme tid som vinneren og ble nummer 18. Carl Fredrik Hagen endte på 53.plass, 1:13 bak Viviani.

-Taktikken var å kjøre meg av, men vi spilte kortene smart og klarte alltid å komme tilbake, sa Viviani til Channel 7 etter målgang. –Jeg må si takk til verdens beste lag der Michael (Mørkøv) gjorde et fantastisk opptrekk for meg. Med hans hjelp er jeg alltid trygg på seier, sa Viviani

-Jeg prøvde å gjemme meg så mye som mulig i dag og mine lagkamerater gjorde en enorm jobb for å beskytte meg for vinden, sa Caleb Ewan. –Det ble tøft de siste to klatringene når det ble satt full gass. Men jeg hadde en god posisjon inn i bakkene takket være mine lagkamerater, sa Ewan i følge Cyclingnews

Resultater:

1Elia Viviani (Ita) Deceuninck-QuickStep3:54:35
2Caleb Ewan (Aus) Lotto Soudal
3Daryl Impey (RSA) Mitchelton-Scott
4Ryan Gibbons (RSA) Dimension Data
5Jens Debusschere (Bel) Katusha-Alpecin
6Luke Rowe (GBr) Team Sky
7Michael Mørkøv (Den) Deceuninck-QuickStep
8Jay McCarthy (Aus) Bora-Hansgrohe
9Owain Doull (GBr) Team Sky
10Luis León Sanchez (Spa) Astana Pro Team

Komplette resultater

X