Viviani snøt Kristoff og Gaviria for etappeseieren!

Arkivfoto: Sirotti

Alexander Kristoff gjorde nok et perfekt opptrekk for sin lagkamerat, Fernando Gaviria på den 5.etappen i UAE Tour. Men, bakfra kom en italiener og snappet seieren rett foran nesen på det nye radarparet.

Den 5.etappen i UAE Tour  var på 179 kilometer og var av det lettere slaget. Riktig nok gikk det oppover til de var omtrent halvveis, etter det var det nedover og omtrent helt flatt  inn til mål. Dog var der en liten knekker helt mot slutten, men den ville aldri bli avgjørende for et felt som la opp til massespurt.

5 ryttere i brudd hjalp ikke mye på spenningen underveis. Disse rittene i ørkenen er ikke allverdens innholdsrike. Interessen blant ”vanlige folk” er omtrent også helt fraværende og når det heller ikke er mulig å produsere spektakulære tv-bilder underveis, blir inntrykkene noe ”statisk”. Dog skal det sies at avslutningene av etappene har vært bra både hva massespurter og bakkemålganger angår.

Nok en gang var det også en mulighet for Kristoffer Halvorsen til å spille en av hovedrollene. Fortsatt var det også spennende å se om samarbeidet Kristoff og Gaviria var et blaff som ga full uttelling for tre dager siden, eller om dette faktisk blir en vinneroppskrift fremover.

I avslutningen handlet alt om posisjonering, Vegard Stake Laengen gjorde en jobb i forkant for å holde farten for UAE mens Alexander Kristoff som sist, gjorde et sterkt opptrekk før Fernando Gaviria bestemte seg for å tråkke til. Men, Elia Viviviani ønsket seg revansje og fikk det. Italieneren fant en luke bak Gaviria og fra bakhjulet til colombianeren skjøt han fart og fikk kastet sykkelen først over målstreken. Kristoffer Halvorsen hadde bare Michał Kwiatkowski som slags tidlig opptrekker og kom seg aldri helt frem til å kjempe om etappeseier. 22-åringen fikk likevel en 7.plass uten å ha et opptrekk, det får vi si er mer enn godkjent i dette selskapet.

Resultater:

X