August Jensen tilbake i Limburg Classic etter sitt kragebeinsbrudd

Krister Hagen er den norske rytteren som har gjort det best i den nederlandske klassikeren. Arkovfoto: Sirotti

Lørdag 6.april kjøres den 46. utgaven av Volta Limburg Classic. Dette er et ganske tøft ritt som går over 192 kilometer og har over tyve bakker underveis, de fleste ligger fra 4 til vel 9 i stigningsprosent.

Om ikke dette skulle være nok skriver arrangøren at det totalt er 45 bakker, men halvparten av dem er altså ”klassifiserte” med stigningsprosent som nok betyr at resten er av det mer enkle slaget. Uansett, det betyr at rittet blir enda mer utfordrende og interessant.

Volta Limburg Classic kan ligne litt på Amstel Gold Race som kjøres delvis i samme område, dog er det ingen WorldTour lag på startstreken lørdag. Rittet er klassifisert som 1.1 og består av 7 prokontinentale og 16 kontinentale lag. Joker Fuel of Norway skal forsvare de norske fargene, men på startlistene figurerer også August Jensen som kjører for Israel Cycling Academy og eri så fall tilbake for første gang etter sitt kragebeinsbrudd tidligere i år.

For Joker stiller Aksel Aasheim, Ludvik Holstad, Ole Forfang, Bjørn Tore Hoem, Øyvind Lukkedal, Fridtjof Røinås og Andreas Vangstad. Denne startlisten må kanskje tas med en klype salt da arrangøren opererer med noe annet innhold, så vi får kanskje vente til lørdag med fasitsvaret.

Løypene har sine 2015 blitt endret og har tidligere hatt to 90 kilometer lange sløyfer der finalen ble avgjort i en lokal runde i Edijsden. I årets utgave blir det først en sløyfe på rundt 100 kilometer. Deretter skal det kjøres tre runder hver på 11 kilometer og med to bakker som skal forseres to ganger. Det skal også deles ut en klatrepris som inkluderer flere bakker. Avslutningsvis skal det kjøres en sløyfe på rundt 50 kilometer med enda flere bakker og en lokal runde.  Vinneren av Volta Limburg Classic 2019 kan for øvrig vente seg en pen slump premiepenger på i underkant av 60.000,- kroner. Ikke noe man blir rik av, men pent om man ser det i sammenheng med et kontinentalt prisnivå. Totalt er premiepotten for årets ritt rundt 150.000 kroner.

I fjor vant Jan Tratnik som da kjørte for CCC Sprandi Polkowice , i 2015 vant Stefan Küng og går vi tilbake til 2008 finner vi Tony Martin som vinner. Andre som har tatt podieplasser er blant annet Sonny Colbrelli, Dyland Teuns, Pavel Brutt, Simon Geschke, Moreno Hopland, Adam Hansen og Niki Terpstra. Mange velkjente navn altså, men ingen nordmenn. Det beste resultatet etter år 2000 har Krister Hagen som i 2016 ble nummer 6, året etter ble han nummer 14.

X