Wellens tok den første etappen i Andalucia

Belgieren kopierte sin seier fra i fjor i samme bakke og var desidert den sterkeste i motbakken til mål.

Den første etappen av Vuelta a Andalucia  var på vel 170 kilometer og gikk i et relativt lettkjørt terreng i det sørlige Spania. Dog skulle rytterne over en 3.kategorisering men det var nok likevel avslutningen som kunne gi litt utslag på dagens innledende etappe.

Den siste bakken mot mål var 1,2 kilometer og hadde en gjennomsnittlig stigningsprosent på nesten 11 med enda brattere kneiker underveis. En bakke som ikke nødvendigvis passet kun for de klatresterke, men også for dem som er i besittelse av mer puncher egenskaper. Som Tim Wellens som vant sammenlagt i fjor.

Seks ryttere var i brudd men det ble tidlig klart at disse ikke ville skrive seg inn i historien i dag. Til det satt for mange sterke lag bak og kontrollerte utbryterne og med 20 kilometer igjen var feltet samlet.

Deretter tok Astana føringen, kanskje for gjøre konkurrentene litt møre på vegne av en Jakob Fuglsang som ble nummer tre på samme avslutning i fjor. Fuglsang endte da på 4.plass sammenlagt og ønsket nok å forbedre den plasseringen i årets utgave.

De første 500 meterne av stigningen hadde 14 prosent stiging og feltet ble som ventet sprengt i fillebiter. Fuglsang var i tet 500 meter fra mål men det var ikke dansken sin dag likevel. I stedet var det Tim Wellens som gjorde som i fjor og knuste sine motstandere på de siste 300 meterne. Fuglsang tapte 5 sekunder til Wellens, og ble nummer 2.

Resultater:

X