Wellens vant for 3.år på rad i Challenge Mallorca

Arkivfoto: Sirotti

Tim Wellens fikk revansje fra gårsdagen Challenge Mallorca. I dag vant nemlig belgieren det tredje rittet på ferieøyen og for tredje år på rad i Trofeo Serra de Tramuntana .

Trofeo Serra de Tramuntana var det hardeste av de fire selvstendige rittene i Challenge Mallorca. Dagens utfordring var på 179 kilometer og inkluderte nesten 3000 høydemeter som gikk over flere av de kjente stigningene på Mallorca.

Som vanlig var det stor fart ut fra start og mange som ville i brudd. Lotto Soudal  hadde skumle planer for dagen, anført av Maxime Monfort, Sander Armee og Tim Wellens kom trioen seg av gårde etter rundt 20 kilometer. Feltet ble sprengt allerede på den andre stigningen få kilometer senere. Trekløveret lykkes likevel ikke med sitt angrep for Movistar satte seg i front og kjørte dem inn igjen. Flere brudd gikk deretter men samtlige ble kjørt inn igjen. Det var ikke før Puig Major skulle bestiges, 35 kilometer fra mål at det virkelig smalt i feltet. Alejandro Valverde forsøkte å stikke unna men klarte det ikke. Det gjorde imidlertid gårsdagens vinner, Emanuel Buchmann som fikk nesten halvminutttet til jaktende Wellens da de rundet toppen. Men, dette var ikke nok og 26-åringen ble hentet under nedkjøringen av Wellens og flere andre.

Avgjørelsen på dagens ritt kom i den siste stigningen, Wellens angrep og kun Buchmann var i stand til å følge. Duoen hadde halvminuttet på forfølgerne med Valverde i spissen  da det gjenstod 5 kilometer. Det ble dermed klart at det hele stod mellom Wellens og Buchmann. Da førstnevnte angrep nok en gang 3 kilometer fra mål, hadde ikke tyskeren noe å svare med. Derfra og inn kunne Tim Wellens kjøre solo og vant Trofeo Serra de Tramuntana for tredje gang på rad!

Resultater

X