Winner vant dagens etappe i Vuelta a San Juan!

Arkivfoto: Sirotti

Etter en hviledag var man igang igjen i Argentina med en tøff etappe som passet de klatresterke. Dagens navn ble utvilsomt Anacona Winner som så absolutt levde opp til navnet!

I Argentina er man i gang igjen etter en dags pause. Den 5. etappen i Vuelta a San Juan var på nesten 170 kilometer og det gikk stort sett oppover hele dagen for feltet.

Mannen med det slående navnet, ”Winner” Anacona (Movistar) og Cesar Parades (Medellin), kom seg unna et redusert hovedfelt i den nedre delen av den siste stigningen. De hentet en lagkamerat av Parades mot vei mot toppen av Alto Colorado. De to Medellin rytterne forsøkte å samarbeide om å kvitte seg med Anacona, men Movistar-rytteren stod i mot angrepene og vant etappen.

Alaphilippe ledet sammenlagt før dagens klatreetappe men hadde mer enn nok med å ikke bli kjørt helt av. Franskmannen tapte nesten minuttet og mistet også sammenlagledelsen til Anacona som dermed ble dagens ”Winner” på flere måter. En som også fortsatt imponerer er supertalentet Remco Evenepoel som gjorde en god drajobb for Alaphilippe i dag. Sammenlagt ligger han fortsatt på en sterk 9.plass 1:36 bak ledende Anacona. Julian Alaphilippe er toer, 41 sekunder bak.

Resultat

X