Woods ikke fornøyd med å bli utpekt som favoritt

Michael Woods (EF Education First), foto: Sirotti

I natt kl. 03.00 starter Tv2 Sumo sine sendinger fra årets Santos Tour Down Under. Det skal kjøres seks etapper og spenningen kommer til å vare helt til slutt. Arrangøren har nemlig valgt å avslutte rittet med kongeetappen til Willunga Hill. Dermed er det åpent helt til de siste metrene hvem som vinner sammenlagt i år.

Den 1.etappen var opprinnelig på 132,4 kilometer, men arrangøren har bestemt at løypen skal kuttes ned til 129 kilometer. Dette fordi det er mye vind i området noe som trolig vil splittet feltet.  De hadde opprinnelig tenkt å ha en ekstra sløyfe på 3,4 kilometer etter feltet passerer mål for første gang. Denne er nå kuttet da man er redd for at et eventuelt brudd i front kan få innblanding i spurten av grupper som ikke har kjørt sløyfen.

Det blir også endringer på en 2.etappen som kortes ned med nesten 27 kilometer. Årsaken skal være ekstreme temperatur og det ventes over 40 grader.

Richie Porte er den store sammenlagtfavoritten, men det foregår et spill i kulissene for å dele på presset. Porte selv har da også lansert Michael Woods (EF Education First) som en man skal se opp for. –Jeg var ikke så veldig glad for det, spøkte Woods til Cyclingnews. – Jeg ønsket å gå under radaren, men nå har jeg en stor ”X” på ryggen på grunn av Richie! Han har vunnet etappen til Willunga fem ganger på rad. Det er da dumt å nevne meg som en favoritt på lik linje, mente kanadieren.

Woods steg for alvor inn i sykkelsportens rampelys da han ble nummer 2 i Liége –Bastogne-Liége i fjor. Senere tok han også etappeseier i Vuelta a Espana og vi huser han også fra VM der han tok en overraskende bronsemedalje på fellesstarten. Så det er ikke tvil om at 32-åringen har spesielle klatreferdigheter. Han ble da også 3.mann på etappen til Willunga Hill i 2016 og hentet samtidig klatretrøyen. En mann man skal notere i blokken! Forøvrig har Porte også pekt på en annen utfordrer. Hjemmefavoritten tror nemlig at Sky’s Wout Poels også kan bli en hard nøtt å knekke dette året.

1.etappen stiger fra 0 til ca 500 meter i løpet av 45kilometer. Deretter er det lett terreng før det går nedover og er nærmest flatt de siste 10-15 kilometerene til mål. En etappe som ikke ser problematisk ut på kartet, men der vind altså kan spille en rolle.

Her er etappene:

15/1 Etappe 1 – North Adelaide › Port Adelaide (129 km)

16/1 Etappe 2 – Norwood › Angaston (149 km)

17/1 Etappe 3 – Lobethal › Uraidla (146.2 km)

18/1 Etappe 4 – Unley › Campbelltown (129.2 km)

19/1 Etappe 5 – Glenelg › Strathalbyn (149.5 km)

20/1 Etappe 6 – McLaren Vale › Willunga Hill (151.5 km)

X